POKRENUSMO SE ZA MIR

Projekat ’’Pokreni se za mir’’ zajedno sprovode ALTERO i Inkluzivni pokret zajedno sa gomilom mladih žena (a i onih koje to nisu striktno, već se samo tako osećaju) i po kojim primerkom iz muške i ostalih populacija. Pokrenut je i inspirisan konceptom izgradnje mira i nenasilnim delovanjem koji zdušno već dugi niz godina koristi Ekumenska inicijativa žena (EIŽ) iz Omiša, na ovom projektu u konkretnoj ulozi donatorki.  

 

Projekat je nastao nakon treninga organizovan od strane EIŽ u Beogradu zanet Gandijevskim zamislima i upotpunjen slikom društva koje je sinonim za listu razloga zbog kojih treba raditi na izgradnji mira i nenasilja. Žvrljotine i prvi draft nastali su u lokalnom kafiću u BG-u i stigli do implementacije aktivnosti u okviru pomenutih tema, okupljajući različite identitete i primerke različitih stavovskih i drugih orijentacija žena koje prkose svim okvirima društva u kojem mi danas živimo. Istini za volju, svima je vera u rezultate oscilirala, valjda vođeni percepcijom realnosti, no ipak smo stigli do rezultata na koje smo ponosni. Usput se složismo da mi neki biramo nenasilje, ili bar put koji stiže dotle sa svim svojim krivinama. Makar tamo stigao i u novom milenijumu.

Evo i linka za prvi i drugi peformans (jer su uloge svima nama realnost), a i u dodatku ispod  doprinos promeni negativnih predstava kojima nas štampa uredno obasipa svaki dan.

Svi smo mi teatar! https://www.youtube.com/watch?v=k_u8uKx7-oc&feature=youtu.be

 

I, publikacija - prozvana: ’’naše novine.’’

 

Read 4893 times
Download attachments:
Login to post comments