Forum teatar nastup u Obrenovcu

 

FORUM TEATAR

 

na temu smanjenja diskriminacije i nasilja prema LGBTIQ osobama

HATOR-Pozorište dvorište-PASCO

 ALTERO – Asocijacija za lični trening, edukaciju, razvoj i osnaživanje iz Beograda, u okviru projekta  ''Zajedno za poštovanje LGBTIQ osoba'' u ponedeljak, 14. decembra sa početkom u 19h izvešće forum teatar u Obrenovcu, u prostorijama HATOR-Pozorište dvorište, Miloša Obrenovića 114.

Forum teatar preispituje različite situacije u kojima dolazi do pojave stereotipa, predrasuda, homofobije kao i diskriminacije prema LGBTIQ osobama, i kroz interakciju sa publikom pokušava da pronađe rešenja koje će sprečiti nasilničko i diskriminatorno ponašanje.

Cilj forum teatra je da zajedno tragamo za mogućim rešenjima ovog društvenog problema, podižući svest o tome da su problemi nasilja, diskriminacije, problemi svih građana i građanki ovog društva, a ne samo onih kojima se dešavaju.

Ovaj nastup je deo projekta ‘’Zajedno za poštovanje LGBTIQ osoba’’, ALTERO organizacije, koji je podržala Kancelarija za ljudska i manjinska prava Republike Srbije u okviru projekta: ‘’Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu’’.

Nastup u Obrenovcu su podržali HATOR-Pozorište dvorište.

Ulaz je slobodan.

 

Login to post comments