Forum teatar u Pančevu

Forum teatar za promociju rodne ravnopravnosti je izveden u sredu, 20. novembra u galeriji Elektrika u Pančevu. U pitanju je šesnaesto po redu izvođenje na različitim mestima u Srbiji, u uz podršku Ekumenske inicijative žena iz Omiša i Rekonstrukcija Ženski fond iz Beograda.


Pred više od 20 gostiju izvedene su 2 scene forum teatra: jedna koja upućuje na diskriminaciju i nasilje prema osobama neheteroseksualne orijentacije u školskim klupama, a druga je razmatrala problem porodičnog nasilja u patrijarhalnom društvu.

Tokom sat i po vremena zajedničkim snagama je pokušavano da se dođe do praktičnih rešenja kako da se nasilje prepozna, ali i koje su mogućnosti da se na ovakvo ponašanje odgovori, te da se situacija nasilja izbegne.

Organizaciju ovog nastupa su podržali Dom Omladine Pančevo, Kancelarija za mlade grada Pančeva, Kulturni Centar Pančevo, Inicijativa za inkluziju VelikiMali i mnogi drugi. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su bili sa nama i aktivno učestvovali u forumu u Pančevu!

Read 155238 times
Tagged under
Login to post comments